(artikel 14 van de wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen)

Mortsel, België – 8 september 2023 – 7.45 AM

Overeenkomstig Agfa-Gevaert NV’s statuten werd de drempel, vanaf dewelke een deelneming moet worden bekendgemaakt, vastgesteld op 3%, 5% en elk veelvoud van 5%.

Conform de Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in beursgenoteerde bedrijven, publiceert Agfa-Gevaert (Euronext: AGFB) de volgende kennisgeving:

Dimensional Fund Advisors LP heeft op 6 september 2023 gemeld dat het op 31 augustus 2023 over een participatie in Agfa-Gevaert beschikte van 4.633.387 aandelen, hetzij 2,99% (noemer is 154.820.528), en daarmee de drempel van 3% naar onder overschreed.

Volledige keten van gecontroleerde ondernemingen

Dimensional Holding Inc. (in haar hoedanigheid van algemeen partner van Dimensional Fund Advisors LP) is de uiteindelijke beheerders, maar Dimensional Fund Advisors LP (en haar dochterondernemingen) zijn de discretionaire beleggingsbeheerders die de stemrechten uitoefenen in verband met de aandelen die worden gehouden in de fondsen en gescheiden rekeningen (samen de “Rekeningen”) die zij beheren. Krachtens stemovereenkomsten hebben David Booth en Rex Sinquefield, beiden aandeelhouders van Dimensional Holdings Inc., de bevoegdheid om de meerderheid van de bestuurders van de entiteit te benoemen. Geen van de personen die onderworpen zijn aan de kennisgevingsvereisten zijn de uiteindelijke eigenaars van de aandelen die in het bezit zijn van de “Rekeningen”.

Aanvullende informatie

Gelieve er nota van te nemen dat Dimensional Fund Advisors LP ook discretionaire bevoegdheid inzake beleggingsbeheer heeft over een bijkomend aantal van 27,960 aandelen waarvan de stemrechten niet door Dimensional of haar dochterondernemingen worden gecontroleerd.

Kennisgevingen van belangrijke deelnemingen als gevolg van de Wet van 2 mei 2007 en Agfa-Gevaert NV’s statuten, kunnen verstuurd worden naar viviane.dictus@agfa.com.

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit drie divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT en Digital Print & Chemicals. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2022 realiseerde de Groep (inclusief de divisie Offset Solutions) een omzet van 1.857 miljoen euro.

Contact:
Viviane Dictus
Director Corporate Communications
tel. +32 0 3 444 7124
e-mail: viviane.dictus@agfa.com