Op 1 mei 2021 vervoegt Vincent Wille de Agfa-Gevaert Groep als President van de divisie Digital Print & Chemicals en als lid van het Executive Committee.

Vincent Wille (°1976, Belg) behaalde een MBA in General Management aan de Vlerick Business School en een masterdiploma in Bio-Engineering aan de Universiteit Gent. Hij begon zijn loopbaan bij de wereldwijd opererende consultancy-onderneming Arthur D. Little. In 2009 trad hij in dienst bij Tessenderlo Group, een wereldwijde speler in de chemische industrie. Daar had hij verschillende functies, waaronder die van Sitedirecteur, Directeur van de business unit Water Treatment en Directeur Global Sales and Marketing voor de business unit Gelatins. Zes jaar later vervoegde Vincent het wereldwijd opererende mijn- en mineralenbedrijf Lhoist. Bij Lhoist had hij managementfuncties in België en de VS. In 2019 werd hij er Global Head of Procurement en Chief Innovation Officer.

“Vincent brengt een schat aan kennis en ervaring met zich mee, zowel op het vlak van chemie als op het vlak van innovatie. Die combinatie past perfect bij onze divisie Digital Print & Chemicals, die zowel filmproducten als innovatieve oplossingen voor de drukindustrie en voor veelbelovende industriële markten ontwikkelt en produceert. Ik heb er alle vertrouwen in dat met Vincent aan het roer de groeimotoren digital print en specialty chemicals hun volledige potentieel zullen kunnen bereiken. Ik wens Vincent alle succes in zijn loopbaan bij Agfa,” zei Pascal Juéry, CEO van de Agfa-Gevaert Groep.

Over Digital Print & Chemicals

Agfa’s divisie Digital Print & Chemicals is een toonaangevende leverancier van digitale drukoplossingen voor sign & display-toepassingen en industriële toepassingen en van innovatieve producten voor niche-industrieën. De divisie ontwikkelt, produceert en verkoopt hypemoderne drukapparatuur en -software en een breed gamma van erg gespecialiseerde inkten voor specifieke toepassingen. Voorts levert de divisie klanten in verschillende industriële markten een breed gamma van films en gecoate producten. Digital Print & Chemicals is klaar om een belangrijke speler te worden in verscheidene toekomstgerichte markten. De geleidende materialen met merknaam Orgacon, bijvoorbeeld, worden gebruikt in technologie voor hybride en elektrische auto’s. Bovendien is de divisie goed geplaatst om voordeel te halen uit de opkomst van de waterstofeconomie met haar Zirfon-membranen voor geavanceerde alkaline elektrolyse.

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2020 boekte de Groep een omzet van 1.709 miljoen euro.

Contact:
Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
T +32 (0)3/444 80 15
E johan.jacobs@agfa.com