Na de succesvolle publieke voorstelling van de SpeedSet Orca-printer in december vorig jaar in Agfa’s vestiging in Cambridge, is The Delta Group de eerste die een contract tekent en die in het Verenigd Koninkrijk de productie met de printer opstart.

The Delta Group was onder de indruk van de snelheid en de kwaliteit van de SpeedSet Orca single-pass inkjetprinter en de onderneming ziet hem als een ideale aanvulling op haar huidige apparatuur. Het feit dat de SpeedSet Orca duurzaam werkt met inkten op waterbasis, maakte de beslissing nog gemakkelijker. The Delta Group, een van de grootste drukkerijen voor de detailhandel, heeft de afgelopen jaren meerdere duurzaamheidsprijzen gewonnen en heeft Net Zero als visie.

“We zijn verheugd dat The Delta Group besloten heeft om als eerste klant toe te treden. Ze zullen de SpeedSet Orca maximaal testen en ze zullen elke dag genieten van hoogkwalitatieve output voor hun bedrijf,” zegt Vincent Wille, President van Agfa’s divisie Digital Print & Chemicals. “We zijn er erg trots op dat bedrijven zoals Delta het enorme voordeel zien van het gebruik van inkjettechnologie op waterbasis die tegelijk de hoogste afdrukkwaliteit biedt.”

“Wij bij Delta zijn enthousiast om de eerste SpeedSet Orca ter wereld in onze fabriek binnen te halen. We zullen de pers tot het uiterste drijven en we verwachten er geweldige dingen van,” zegt Martin Shipp, COO van The Delta Group.

De SpeedSet Orca is ontwikkeld voor de vouwkartonmarkt en het is een echte gamechanger. De singlepass inkjetpers kan tot 11.000 B1 borden per uur bedrukken en biedt een verbazingwekkende kwaliteit en een groot kleurengamma met inkten op waterbasis. Dankzij de flexibiliteit van inkjetprinten kan de pers oplages aanbieden die concurrerend zijn met offset in gangbare drukvolumes. Bovendien biedt hij volledige flexibiliteit voor een groter aantal opdrachtwisselingen. Dit stelt bedrijven in staat om kleinere opdrachten aan te nemen en ze sneller dan ooit te leveren. Delta is toonaangevend op het gebied van dit soort leveringen.

“Het was een fantastische ervaring om met Martin samen te werken en ik ben verheugd dat we samen het volgende spannende hoofdstuk van het SpeedSet-verhaal schrijven”, zegt Matt Brooks, Head of Packaging, Agfa Digital Printing Solutions.

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit drie divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT en Digital Print & Chemicals. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2022 realiseerde de Groep een omzet van 1.857 miljoen euro.

Over The Delta Group
The Delta Group, gevestigd in Londen, is Europa’s toonaangevende specialist in visuele communicatie in privébezit. De groep levert bekroonde multi-channel marketingdiensten aan de retail-, FMCG-, film-, gaming- en OOH-markten. Haar diensten bieden wereldwijde merken een krachtige combinatie van end-to-end connected services op het gebied van inzicht, creativiteit, productie, ervaring, distributie en compliance, beheerd via haar unieke Workstream X-technologie.

Contact
Viviane Dictus
Director Corporate Communications
tel. ++32 0 3 444 7124
e-mail: viviane.dictus@agfa.com