Op 1 februari 2020 wordt Pascal Juéry de nieuwe CEO van Agfa-Gevaert. Hij volgt Christian Reinaudo op, die de onderneming zal blijven steunen als lid van de Raad van Bestuur.

Na een strenge selectieprocedure heeft de Raad van Bestuur beslist om Pascal Juéry te benoemen tot de nieuwe Chief Executive Officer van Agfa-Gevaert. De benoeming gaat in op 1 februari 2020.

Pascal Juéry is 54 jaar en is afkomstig van Parijs, Frankrijk. Hij studeerde er af aan de ESCP Business School. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de chemische en geavanceerde materialenindustrie. Pascal Juéry begon zijn carrière in financiën en al snel demonstreerde hij zijn vermogen om verscheidene wereldwijde activiteiten te leiden en om functionele sleutelposities te bekleden. De voorbije 10 jaar was hij lid van de uitvoerende comités van eerst Rhodia en daarna Solvay. Bij Solvay speelde hij een actieve rol in de transformatie van de portfolio en de activiteiten van de groep.

Klaus Röhrig, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Agfa-Gevaert: “We zijn tevreden dat we Pascal Juéry kunnen verwelkomen als CEO op een beslissend moment in het transformatieproces van de Groep. De ervaring die hij opdeed als uitvoerend manager van een internationale onderneming in volle transformatie zal hem in staat stellen om Agfa-Gevaert op sleeptouw te nemen in zijn snel veranderende markten.”

Pascal Juéry, toekomstig CEO van Agfa-Gevaert: “Ik ben er trots op dat ik Agfa-Gevaert mag vervoegen. Het is een wereldwijd toonaangevende hightech-onderneming die zich met succes geherpositioneerd heeft in de digitale wereld. Ik kijk ernaar uit om met het getalenteerde team van Agfa-Gevaert het transformatieproces voort te zetten, met het oog op duurzame en rendabele groei.

Tijdens de Jaarlijkse Algemene Vergadering van 12 mei 2020 zal de Raad van Bestuur de aandeelhouders verzoeken om Pascal Juéry als Bestuurder aan te stellen, om hem aansluitend tot Gedelegeerd Bestuurder te benoemen.

De Raad van Bestuur wil Christian Reinaudo danken voor zijn toewijding en voor de waardevolle bijdrage die hij het voorbije decennium als CEO leverde aan de ontwikkeling van Agfa-Gevaert.

Voorzitter van de Raad van Bestuur Klaus Röhrig zei: “Christian Reinaudo werd op 1 mei 2010 in moeilijke omstandigheden CEO van onze Groep. Na de wereldwijde economische crisis van 2008-2009 slaagde hij er in om de onderneming te stabiliseren en om de rendabiliteit te herstellen. Hij implementeerde een groeistrategie voor alle activiteiten van de Groep. Zoals de resultaten van de laatste twee kwartalen aantonen, beginnen deze groeistrategieën hun vruchten af te werpen. Met de geplande verkoop van een deel van de IT-activiteiten van Agfa HealthCare voor ogen, zal de onderneming beschikken over de middelen die nodig zijn om deze groeistrategieën verder te ontwikkelen.”

Over Agfa-Gevaert

De Agfa-Gevaert Groep bestaat uit twee bedrijven: Agfa en Agfa HealthCare. Agfa is een leider op het vlak van beeldvormingstechnologie met meer dan 150 jaar ervaring. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen voor de drukindustrie, de gezondheidszorgsector en voor specifieke industriële toepassingen. Agfa heeft drie divisies: Offset Solutions, Digital Print & Chemicals en Radiology Solutions. Agfa HealthCare omvat de divisie Imaging IT. Deze divisie levert vernieuwende IT-oplossingen aan gezondheidszorg-aanbieders.

De hoofdzetel en de moedermaatschappij van de Agfa-Gevaert Groep bevinden zich in Mortsel, België. De grootste productie- en onderzoekscentra van de Groep bevinden zich in België, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, China en Brazilië. De Groep is wereldwijd commercieel actief, met eigen verkooporganisaties in meer dan 40 landen. In landen waar de Groep geen eigen verkooporganisaties heeft, wordt de markt bediend door een netwerk van agenten en tussenpersonen.

Contact

Viviane Dictus
Director Corporate Communication
tel. ++32 (0)3/444.7124
fax. ++32 (0)3/444.4485
e-mail: viviane.dictus@agfa.com

Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
tel. +32 (0)3/444. 8015
fax +32 (0)3/444. 5005

e-mail: johan.jacobs@agfa.com