(artikel 14 van de wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen)

Mortsel, België – 19 juni 2023 – 7.45 AM

Overeenkomstig Agfa-Gevaert NV’s statuten werd de drempel, vanaf dewelke een deelneming moet worden bekendgemaakt, vastgesteld op 3%, 5% en elk veelvoud van 5%.

Conform de Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in beursgenoteerde bedrijven, publiceert Agfa-Gevaert (Euronext: AGFB) de volgende kennisgeving:

Sheffield Asset Management L.L.C. heeft op 15 juni 2023 gemeld dat het op 14 juni 2023 de drempel van 3% naar onder heeft overschreden (noemer is 154.820.528).

Volledige keten van gecontroleerde ondernemingen
Sheffield Asset Management, L.L.C., handelend namens Sheffield Partners, L.P. (“het Fonds”). Sheffield Asset Management, L.L.C. is de algemene partner van het Fonds en oefent de stemrechten uit die verbonden zijn aan de aandelen die in het Fonds worden gehouden. Sheffield Asset Management, L.L.C. heeft twee leden, Brian J. Feltzin, Trustee van het Brian J. Feltzin Revocable Trust, u/a/d 11 mei, 2004 (het beherend lid) en Allison Feltzin (het niet-beherende lid). Brian J. Feltzin en Allison Feltzin zijn niet de uiteindelijke eigenaren van de aandelen, die eigendom zijn van het Fonds. Sheffield Asset Management Llc is geen gecontroleerde entiteit.

Aanvullende informatie
Sheffield Asset Management, L.L.C. is de beheermaatschappij voor beleggingsbeheer die de stemrechten van Sheffield Partners, L.P. naar eigen goeddunken uitoefent bij ontstentenis van specifieke instructies.

Kennisgevingen van belangrijke deelnemingen als gevolg van de Wet van
2 mei 2007 en Agfa-Gevaert NV’s statuten, kunnen verstuurd worden naar viviane.dictus@agfa.com.

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit drie divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT en Digital Print & Chemicals. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2022 realiseerde de Groep (inclusief de divisie Offset Solutions) een omzet van 1.857 miljoen euro.

Contact:
Viviane Dictus
Director Corporate Communications
tel. +32 0 3 444 7124
e-mail: viviane.dictus@agfa.com