Op 1 september 2021 vervoegt Gunther Koch de Agfa-Gevaert Groep als Chief Human Resources Officer en lid van het executive committee.

CEO Pascal Juéry zei: “In een snel veranderende wereld heeft Agfa de ambitie om een toonaangevend technologiebedrijf te bouwen door te investeren in gebieden met groot groeipotentieel. Tegelijkertijd willen we het succes van onze traditionele activiteiten blijven verzekeren. Nu we een uitgebreide transformatie doormaken, is het versterken van onze Human Resources-expertise een topprioriteit voor de Groep. Dit moet ons helpen om onze mensen in het centrum van onze transformatie te zetten door onze talenten actief te ontwikkelen, onze cultuur verder uit te bouwen, diversiteit en inclusie te bevorderen en verandering te managen terwijl we zorg dragen voor onze werknemers.

Gunther is een doorgewinterde leider op het vlak van Human Resources-management met meer dan 20 jaar ervaring in alle aspecten van de functie van Chief Human Resources Officer. Ik heb er alle vertrouwen in dat Gunther een waardevolle bijdrage zal leveren aan Agfa’s transformatie door onze mensen centraal te zetten in al onze initiatieven en beslissingen.”

Gunther Koch is een commercieel ingenieur die afstudeerde aan de Solvay Business School. Hij begon zijn loopbaan bij PWC als financieel auditeur, waarna hij Proximus vervoegde als projectconsultant. Later ging hij bij Sabena werken aan de overgang naar Brussels Airlines. De laatste 18 jaar had Gunther verscheidene HR-verantwoordelijkheden voor GlaxoSmithKline. De voorbije 10 jaar was hij senior VP HR voor de wereldwijde vaccinafdeling van GSK.

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2020 boekte de Groep een omzet van 1.709 miljoen euro.

Contact:
Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
T +32 (0)3 444 80 15
E johan.jacobs@agfa.com