Atos en Agfa kondigden vandaag het sluiten van een belangrijk partnerschap aan, waarbij Atos Agfa zal begeleiden bij zijn digitale transformatie. Atos zal een groot deel van Agfa’s interne IT-diensten leveren en beheren en het zal de digitale reis van de onderneming ondersteunen. Als wereldwijde leider in beeldvormingstechnologie en IT is Agfa bezig met een ambitieus IT-transformatieprogramma, waarbij het streeft naar een eenvoudige, wendbare en toekomstgerichte digitale organisatie.

Door deze strategische stap zal Agfa kunnen genieten van Atos’ door de jaren heen opgebouwde expertise om een innovatief en modern IT-landschap te implementeren, terwijl het zijn IT-kosten kan optimaliseren in alle landen waar het actief is. Atos zal hoogstaande oplossingen implementeren, waaronder mainframediensten, hosting, werkplekbeheer, cloudoplossingen en netwerkoplossingen.

De oplossingen van Atos zullen ook een aantal belangrijke applicatiegerelateerde diensten en transformatieprojecten omvatten die gericht zijn op de vereenvoudiging, standaardisering en modernisering van het IT-landschap van Agfa, waaronder de harmonisering van Agfa’s ERP-, CRM-, HR- en digitale werkplekoplossingen. Door de IT-ervaring voor de meer dan 7.000 werknemers van Agfa te personaliseren en aanzienlijk te verbeteren, zal Atos hen laten genieten van het hoogste niveau van werknemerservaring in de sector en hen helpen om verder te innoveren voor hun klanten.

Jean-Claude Geha, Head of Telecom, Media and Technology bij Atos, zei: “We zijn verheugd om de voormalige Agfa-werknemers te verwelkomen en hen te helpen een stap verder in de toekomst te zetten met onze spitstechnologieën en expertise. Via ons partnerschap willen we Agfa en zijn werknemers innovatieve tools aanreiken, gebruikmakend van transformationele initiatieven en technologieën van de volgende generatie, waarmee ze hun klanten de beste beeldvormingssystemen en IT-oplossingen kunnen leveren.”

Dirk De Man, CFO van de Agfa-Gevaert Groep, stelde: “We zijn zeer verheugd over deze samenwerking met Atos. Ze zal Agfa’s wereldwijde transformatie versnellen, terwijl de geplande kostenoptimalisaties ons in staat zullen stellen om te investeren in toekomstgerichte digitale systemen en om de diensten die we aan onze klanten leveren verder te verbeteren. Vereenvoudiging, modernisering en digitale transformatie vormen de kern van dit partnership, terwijl de culturele overeenkomsten tussen de twee ondernemingen ook zullen zorgen voor een succesvolle integratie van de voormalige IT-teams van Agfa in de Atos-organisatie.”

Over Atos

Atos is een wereldwijde leider in digitale transformatie met 109.000 werknemers en een jaaromzet van circa 11 miljard euro. Als Europese nummer één op het gebied van cyberbeveiliging, clouddiensten en high performance computing biedt de groep op maat gemaakte end-to-end oplossingen voor alle sectoren in 71 landen. Als pionier op het gebied van decarbonisatiediensten en -producten zet Atos zich in voor een veilige en koolstofarme digitale omgeving voor zijn klanten. Atos is een SE (Societas Europaea), genoteerd op Euronext Parijs en opgenomen in de CAC 40 ESG- en Next 20 Paris Stock-indexen.

Het doel van Atos is de toekomst van de informatieruimte mee vorm te geven. Zijn expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek in een multiculturele aanpak en dragen bij tot de ontwikkeling van wetenschappelijke en technologische uitmuntendheid. Overal ter wereld stelt de Groep haar klanten en werknemers, en de leden van de samenleving in het algemeen, in staat om duurzaam te leven, te werken en zich te ontwikkelen, in een veilige en beveiligde informatieruimte.

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2021 boekte de Groep een omzet van 1.760 miljoen euro. Meer informatie over Agfa: www.agfa.com.

Contact:

Viviane Dictus
Director Corporate Communication
T +32 (0)3 444 71 24
E viviane.dictus@agfa.com

Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
T +32 (0)3 444 80 15
E johan.jacobs@agfa.com