Agfa kondigde vandaag aan dat het wereldwijd prijsverhogingen met dubbele cijfers zal doorvoeren in zijn Digital Print & Chemicals-portfolio. Deze zullen ingaan op 1 januari 2023.

Ondanks aanhoudende inspanningen om de efficiëntie te verbeteren en het inkoopbeleid te optimaliseren, zijn deze prijsverhogingen noodzakelijk om de aanhoudende hoge inflatiedruk op energie, grondstoffen, logistiek en loonkosten te compenseren.

Vincent Wille, President van Agfa’s divisie Digital Print & Chemicals, zegt: “Ondanks onze niet-aflatende inspanningen om de uitgaven te beheersen, blijven wij geconfronteerd met historisch hoge kosten voor grondstoffen, logistiek, energie en lonen. Om onze activiteiten op een duurzame manier te runnen – waarbij we de bevoorrading kunnen garanderen en onze klanten innovatieve producten en een kwaliteitsvolle dienstverlening kunnen blijven aanbieden – hebben we geen andere keuze dan de prijzen van onze producten aanzienlijk te verhogen. Bij Agfa nemen we de concurrentiepositie van onze klanten zeer ernstig. We hebben het afgelopen jaar dan ook alles gedaan om deze prijsstijgingen beperkt te houden. Maar omdat we zien dat de inflatiedruk aanhoudt en zelfs toeneemt, hebben we geen andere keuze dan de prijzen te verhogen, bovenop onze voortdurende inspanningen om de efficiëntie te verhogen.”

Over Agfa-Gevaert

De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2021 boekte de Groep een omzet van 1.760 miljoen euro.

Contact:
Viviane Dictus
Director Corporate Communication
tel. +32 0 3 444 7124
e-mail: viviane.dictus@agfa.com

Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
T +32 (0) 3 444 8015
E johan.jacobs@agfa.com