Agfa kondigt vandaag aan dat het zijn prijzen voor offsetplaten wereldwijd zal verhogen met ingang van 1 juli 2022. Sinds het tweede kwartaal van vorig jaar heeft Agfa driemaandelijkse prijsverhogingen en toeslagen doorgevoerd om de aanzienlijke kostenstijgingen te compenseren waarmee het geconfronteerd werd op het vlak van grondstoffen, logistiek, energie, verpakkingsmateriaal en arbeid.

De combinatie van de lopende efficiëntieprogramma’s en de kwartaalverhogingen van de prijzen heeft Agfa in staat gesteld de hoogste inflatoire druk waarmee het in decennia geconfronteerd werd, te compenseren. Ondanks deze inspanningen is een continue en betrouwbare bevoorrading van offsetplaten niet houdbaar zonder verdere acties. Daarom zal vanaf 1 juli 2022 een verhoging met twee cijfers van de basisprijzen van de offsetplaten van toepassing zijn op alle bestellingen.

Frederik Dehing, Vice President Sales Offset Solutions bij Agfa, verklaart: “We blijven niet alleen geconfronteerd met historisch hoge kosten voor grondstoffen, logistiek en energie, maar ook met een zeer onvoorspelbare bevoorrading van sommige van onze belangrijkste grondstoffen. Om een duurzaam bedrijf te runnen, waardoor we de bevoorrading kunnen garanderen en onze klanten innovatieve producten en kwaliteitsservice kunnen blijven bieden, hebben we geen andere keuze dan de basisprijzen van onze offsetplaten te verhogen.”

Om zijn klanten te ondersteunen bij het recupereren van een deel van de industriebrede kostenstijgingen, voegt Agfa nieuwe tools toe aan zijn ECO³-palet van software-oplossingen, waardoor zijn klanten hun inktverbruik drastisch kunnen verminderen en hun papierafval tot een minimum kunnen beperken.
(einde bericht)

Contact:

Viviane Dictus

Director Corporate Communication
T +32 3 444 7124
E viviane.dictus@agfa.com

Johan Jacobs

Corporate Press Relations Manager
T +32 3 444 8015
E johan.jacobs@agfa.com