Agfa Radiology Solutions kondigt aan dat het wereldwijd de prijzen van zijn medische producten zal verhogen.

In 2021 werd Agfa’s Radiology Solutions divisie geconfronteerd met zeer sterk stijgende kosten voor grondstoffen, energie, verpakkingsmateriaal en transport. De impact hiervan is zo groot dat, ondanks interne kostenverlagingen, een prijsstijging onvermijdelijk is.

Om de inflatoire druk te compenseren zullen vanaf heden de prijzen van alle Radiology Solutions producten verhoogd worden.

Aanpassingen voor alle soorten medische films en apparatuur zullen variëren van 5 tot 10%. De prijzen voor andere producten van Radiology Solutions zullen met tweecijferige percentages stijgen.

De prijsaanpassing zal via de Agfa verkoopkanalen gecommuniceerd worden.

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2020 boekte de Groep een omzet van 1.709 miljoen euro.

 

Contact:

Viviane Dictus
Director Corporate Communication
T +32 (0)3 444 71 24
E viviane.dictus@agfa.com

Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
T +32 (0)3 444 80 15
E johan.jacobs@agfa.com