De Agfa-Gevaert Groep kondigt de intentie aan om een belangrijke reorganisatie van haar financiële diensten door te voeren binnen het kader van het lopende transformatieprogramma van de onderneming. Deze reorganisatie beoogt het sneller bereiken van vereenvoudiging, van automatisatie en van best-in-class businessprocessen. Ze zal ondersteund worden door een investering in nieuwe capaciteiten in Agfa’s interne shared service center en door een overeenkomst met IBM.

Deze reorganisatie zou een impact hebben op 65 posities, waarvan 52 in Europa. Agfa heeft de intentie om al het mogelijke te doen om het aantal directe ontslagen zo beperkt mogelijk te houden. De onderneming zal bovendien ook haar verantwoordelijkheid nemen om de betrokken werknemers respectvol te behandelen en maximaal te ondersteunen, onder meer als onderdeel van het toepasselijk sociaal overleg.

Pascal Juéry, CEO van de Agfa-Gevaert Groep, legt uit: “Als onderdeel van ons lopende transformatieprogramma streven we naar het creëren van een eenvoudige, wendbare en toekomstgerichte digitale organisatie. De hertekening van onze financiële diensten zal ons helpen om Agfa’s concurrentiekracht te verhogen door het verbeteren van onze financiële operaties, rapporteringsactiviteiten, analysetools en planningsactiviteiten. Voorts zal dit ons in staat stellen om slim ontworpen end-to-end financiële processen te implementeren en om uitstekende dienstverlening te bieden, waarmee we onze stakeholders helpen om zich op hun kernactiviteiten te focussen.”

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2021 boekte de Groep een omzet van 1.760 miljoen euro. Meer info over Agfa op www.agfa.com.

Contact:
Viviane Dictus
Director Corporate Communication
T +32 (0)3 444 71 24
E viviane.dictus@agfa.com

Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
T +32 (0)3 444 80 15
E johan.jacobs@agfa.com