Op een exclusief evenement voor verpakkingsverwerkers en leveranciers van drukdiensten onthulde Agfa, een toonaangevende fabrikant van innovatieve drukoplossingen, vandaag zijn baanbrekende SpeedSet 1060-inkjetdrukpers voor de verpakkingsmarkt.

Het evenement vond plaats in Agfa’s productiefaciliteit in Cambridge, waar de verpakkings- en inkjettechnologiespecialisten van de onderneming uitlegden hoe de digitale sheed-fed SpeedSet 1060-pers kan voldoen aan de behoefte om verpakking in kleine oplages te drukken en tegelijk nieuwe maatstaven kan zetten op het vlak van drukprestaties en efficiëntie. Experts uit de industrie bespraken trends op het vlak van verpakkingen en retail-ready oplossingen en gaven waardevolle inzichten in hoe voorop te blijven in de dynamische verpakkingsindustrie. Een live demo bood de kans om de technologie van dichtbij aan het werk te zien en toonde de revolutionaire snelheid en ongeëvenaarde afdrukkwaliteit van de pers.

“De SpeedSet zal een game-changer worden in de markt van het verpakkingsdrukwerk,” zei Head of Packaging bij Agfa, Matt Brooks. “Deze volledig digitale verpakkingsdrukpers combineert de robuustheid en uitstekende kwaliteit van een offsetpers met de aantrekkelijke eigenschappen van inkjetdruk. Hij biedt aan offset gelijkaardige drukkwaliteit, maar zorgt tegelijk ook voor kortere insteltijden, minder materiaalverspilling en efficiënt afdrukken van variabele gegevens. Bovendien is hij met zijn topsnelheid van 11.000 B1-vellen per uur de snelste digitale verpakkingspers op de markt. Verpakkings-producenten zullen met deze pers hun huidige activiteiten efficiënter kunnen maken. De SpeedSet zal oplagen tot 5000 exemplaren goedkoper maken.”

De SpeedSet kan gebruikt worden met een breed scala aan substraten, van vouwkarton en ‘micro-flute’ karton tot verschillende papiersoorten, waardoor hij geschikt is voor toepassingen als retail- of schapklare voedsel- en drankverpakkingen. De op water gebaseerde inkten, primer en vernis zijn milieuvriendelijk en ze voldoen aan de voedselveiligheidsvoorschriften.

Het evenement diende niet alleen als platform voor professionals uit de industrie om het vernieuwende potentieel van de SpeedSet 1060 te verkennen. Het bood ook inzicht in de uitmuntende technologie achter de drukpers en het gaf de mogelijkheid om in contact te komen met specialisten en om drukvoorbeelden te inspecteren. Het evenement faciliteerde tevens zinvolle discussies met collega-professionals over de mogelijkheden en de toekomst van digitaal verpakkingsdrukwerk.

Samen met een aantal early adopters werkt Agfa momenteel aan de fine-tuning van de SpeedSet.

Voor verdere vragen of informatie kunt u contact opnemen met:
Mike Horsten, Senior PR & Press manager Digital Printing Solutions & Chemicals
mike.horsten@agfa.com

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit drie divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT en Digital Print & Chemicals. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2022 realiseerde de Groep (inclusief de divisie Offset Solutions) een omzet van 1.857 miljoen euro.

Over Agfa’s Digital Printing Solutions
Agfa’s business unit Digital Printing Solutions stimuleert de toepassing van inkjetdruk in verschillende industrieën. Het stelt grafische en goederenproducerende industrieën in staat om veelzijdiger en efficiënter te worden door het innovatieve gebruik van inkjetdruktechnologie. Het doet dit door hun ervaringen, behoeften en uitdagingen te analyseren en door actief met hen en met industrie-experts samen te werken.
Agfa’s aanbod op het vlak van digitaal drukken bestaat uit zelf ontwikkelde en ontworpen inkjetprinters, inkten, software en diensten van hoge kwaliteit. Ze worden aangeboden als een geïntegreerde, perfect afgestemde oplossing, maar ook als op maat gemaakte componenten binnen een groter productieproces. Het assortiment is het beste in zijn klasse op het vlak van kwaliteit, productiviteit, duurzaamheid en eigendomskosten, met een onberispelijke service over de hele wereld.