Agfa kondigde vandaag aan dat het wereldwijd de prijzen van zijn offsetplaten zal verhogen.

De stijgende kosten, vooral voor aluminium, energie en verpakkingsmateriaal, in combinatie met de sterk stijgende vrachttarieven door de wereldwijde logistieke beperkingen, maken prijsverhogingen onvermijdelijk. De prijzen van offsetplaten zullen daarom, met ingang van 1 april 2021, tussen 5 en 10% stijgen.

Ondanks interne kostenverlagingen is de omvang van de prijsstijgingen niet langer houdbaar. De prijsstijging voor onze klanten zal gedeeltelijk kunnen gecompenseerd worden, aangezien drukkers zullen profiteren van hogere aluminiumprijzen wanneer ze hun gebruikte platen recycleren. Agfa’s klanten waarderen onze voortdurende investeringen in geavanceerde prepress-technologie en aanverwante diensten – zoals in het ECO³ framework dat staat voor Economy, Ecology en Extra Convenience – wat leidt tot aanzienlijke economische voordelen in hun drukkerij.

De Agfa-verkoopteams zullen met hun klanten in contact treden om de details te bespreken en de implementatie te ondersteunen, rekening houdend met individuele bestaande overeenkomsten.

 Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2020 boekte de Groep een omzet van 1.709 miljoen euro.

Contact:

Viviane Dictus

Director Corporate Communications

tel. ++32 0 3 444 7124

e-mail: viviane.dictus@agfa.com