Agfa kondigde vandaag aan dat het wereldwijd de prijzen voor zijn offsetdrukplaten zal verhogen. In combinatie met de hoge vrachtkosten maakt de voortdurende stijging van de kosten voor grondstoffen (vooral van aluminium), energie en verpakkingsmaterialen prijsaanpassingen onvermijdelijk.

De prijs van aluminium, de voornaamste component van een offsetdrukplaat, piekte in juni op meer dan 2.500 USD/ton. De prijzen voor verpakkingsmaterialen verdubbelden bijna in een paar maanden tijd. Ook de beschikbaarheid en de kost van vracht- en transportdiensten blijven onder druk.

De prijzen voor offsetdrukplaten zullen tot 10% verhoogd worden. Afhankelijk van de contracten zullen de prijsverhogingen op 1 augustus 2021 ingaan. Deze maatregel komt bovenop de reeds aangekondigde en ingevoerde prijsverhoging. Indien de huidige trend blijft voortduren, zullen waarschijnlijk nog prijsverhogingen volgen.

De verkoopteams van Agfa zullen contact opnemen met hun klanten om de details te bespreken en om ondersteuning te geven bij de invoering, afhankelijk van de bestaande individuele overeenkomsten.

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2020 boekte de Groep een omzet van 1.709 miljoen euro.

Contact:
Viviane Dictus
Director Corporate Communication
T +32 (0) 3 444 71 24
E viviane.dictus@agfa.com