Agfa-Gevaert NV (Agfa) kondigde vandaag aan dat de Raad van Bestuur het management verzocht heeft te bestuderen hoe de HealthCare IT-activiteiten georganiseerd kunnen worden in een alleenstaande structuur en organisatie van juridische entiteiten binnen de Agfa-Gevaert Groep.

Het vergroten van de zelfstandigheid van de HealthCare IT-activiteiten zou een natuurlijke volgende stap zijn in de voortdurende transformatie van de Groep. Binnen een dergelijke structuur zou HealthCare IT de mogelijkheid krijgen om zich nog meer te focussen op de grote en attractieve markten waarin het reeds actief is. Het grootste deel van de Agfa-Gevaert Groep – dat zou bestaan uit Agfa Graphics, Agfa Specialty Products en de Imaging-activiteiten van Agfa HealthCare – zou eveneens beter gepositioneerd zijn om groei, rendabiliteit en nieuwe kansen na te streven.

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep ontwikkelt, produceert en verdeelt een uitgebreid portfolio van analoge en digitale beeldvormingsystemen en IT-oplossingen, voornamelijk voor de grafische industrie, de sector van de gezondheidszorg en ook voor specifieke industriële toepassingen. De hoofdzetel en de moedermaatschappij van Agfa bevinden zich in Mortsel, België.
Agfa-Gevaert realiseerde in 2016 een omzet van 2.537 miljoen euro.

Contact:

Viviane Dictus
Director Corporate Communication
T +32 0 3 444 7124
E viviane.dictus@agfa.com

Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
T +32 (0)3/444. 8015
E johan.jacobs@agfa.com