De Agfa-Gevaert Groep kondigde vandaag aan dat ze Inca Digital Printers zal overnemen, op voorwaarde dat de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringen worden vervuld en verkregen. De overname versterkt Agfa’s positie in het digitaal drukken aan hoge snelheden en verstevigt de focus op de verpakkingsdrukmarkten.

“De overname van Inca is een belangrijke stap in de transformatie van Agfa. Digitaal drukken is een rendabele groeimotor voor de Groep, met een geweldig potentieel dat nog meer aan belang wint met de toevoeging van Inca,” zei Pascal Juéry, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep.

Inca Digital Printers heeft zijn hoofdkantoor in Cambridge, VK. Het is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van geavanceerde ultrasnelle druk- en productietechnologieën voor sign & display-toepassingen en voor de snel groeiende markt van de digitale verpakkingsdruk. Inca is een ideale partner voor Agfa, met een complementaire portfolio van kwaliteitsvolle druksystemen en een sterk technologisch platform voor de lancering van robuuste single pass drukpersen voor de verpakkingsmarkt.

De overname omvat de portfolio van bestaande ultrasnelle multi-pass printers, met inbegrip van een sterke serviceorganisatie; een nieuw ontworpen lijn van single-pass printers voor diverse verpakkingstoepassingen, alsook de gezamenlijke ontwikkeling van een aangepaste in-line drukmachine in samenwerking met de toonaangevende fabrikant van golfkartonmachines BHS Corrugated.

Stephen Tunnicliffe-Wilson, CEO/CTO van Inca Digital Printers Ltd.: “De overname door Agfa geeft ons de kans om onze technologische knowhow te combineren. Het zal ons in staat stellen om wereldwijd een toonaangevende producent van verpakkingsdrukpersen te worden. Ons nieuwe moederbedrijf geeft blijk van een langetermijnsengagement tegenover de digitale drukmarkt. We zijn er uitermate trots op dat we deel gaan uitmaken van de Agfa-familie en we kijken uit naar de samenwerking.”

Vincent Wille, President van Agfa’s divisie Digital Print & Chemicals, zegt: “De combinatie van Inca Digital’s productieknowhow en Agfa’s technische expertise, wereldwijde aanwezigheid en uitstekende servicenetwerken zal ons in staat stellen om onze klanten ongeëvenaarde drukoplossingen aan te bieden en om ons naadloos aan te passen aan hun noden in deze snel evoluerende omgeving. Deze overname is een hefboom voor en een versterking van onze positie in de high-end en high-speed breedformaatmarkt als geheel en specifiek in het veelbelovende verpakkingssegment.”

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2021 boekte de Groep een omzet van 1.760 miljoen euro.

Contact:
Viviane Dictus
Director Corporate Communication
T +32 (0)3 444 71 24
E viviane.dictus@agfa.com

Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
T +32 (0)3 444 80 15
E johan.jacobs@agfa.com