De Agfa-Gevaert Groep meldde vandaag de afronding van de overname van  Inca Digital Printers, die werd aangekondigd op 20 april. Deze overname is een belangrijke stap in de richting van het bereiken van Agfa’s ambitieuze groeidoelstellingen en ze versterkt de positie van de Groep in de markten van sign & display-toepassingen en van het industrieel drukwerk.

De overname omvat de portfolio van bestaande ultrasnelle multi-pass printers, met inbegrip van een sterke serviceorganisatie; een nieuw ontworpen lijn van single-pass printers voor diverse verpakkingstoepassingen, alsook de gezamenlijke ontwikkeling van een aangepaste in-line drukmachine in samenwerking met de toonaangevende fabrikant van golfkartonmachines BHS Corrugated.

“Ik ben tevreden dat we nu kunnen beginnen met de integratie van Inca’s activiteiten in onze organisatie. Deze overname is een belangrijke stap in de transformatie van onze Groep. Onze groeimotor op het vlak van digitale druk heeft een enorm potentieel, dat nog beter uit de verf zal komen dankzij de toevoeging van Inca,” zei Pascal Juéry, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep.

Inca Digital Printers heeft zijn hoofdkantoor in Cambridge, VK. Het is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van geavanceerde ultrasnelle druk- en productietechnologieën voor sign & display-toepassingen en voor de snel groeiende markt van de digitale verpakkingsdruk. Inca is een ideale partner voor Agfa, met een complementaire portfolio van kwaliteitsvolle druksystemen en een sterk technologisch platform voor de lancering van robuuste single pass drukpersen voor de verpakkingsmarkt.

Vincent Wille, President van Agfa’s divisie Digital Print and Chemicals, zegt: “De combinatie van Inca Digital’s knowhow op het vlak van productie en Agfa’s inkten, technische expertise, wereldwijde aanwezigheid en uitstekende servicenetwerken maakt van deze stap een uitzonderlijke kans om te groeien in de snel veranderende verpakkingsbusiness. We kunnen nu onze positie innemen met high-end en ultrasnelle systemen in de sign & display-markt en in de in ontwikkeling zijnde karton- en golfkartonmarkten.”

Op Fespa, het wereldwijde evenement van de druksector in Berlijn, zal Agfa beschikbaar zijn voor commentaar op de persconferentie (1 juni om 13:00 in de perszaal).

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2021 boekte de Groep een omzet van 1.760 miljoen euro.


Contact:
Viviane Dictus
Director Corporate Communication
T +32 (0) 3 444 71 24
E viviane.dictus@agfa.com

Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
T +32 (0)3/444 80 15
E johan.jacobs@agfa.com

Mike Horsten
DPC Press & PR Manager
T +32 494 56 06 44
E mike.horsten@agfa.com