Agfa HealthCare’s hypermoderne Imaging IT software business maakt geen deel uit van de verkoop. Hij blijft een kernactiviteit van de Agfa-Gevaert Groep.

 

De Agfa-Gevaert Groep rondde met succes de verkoop af van een deel van Agfa HealthCare’s IT-activiteiten aan de Dedalus Groep voor een ondernemingswaarde van 975 miljoen euro.

 

Het verkochte deel bestaat uit de activiteiten op het vlak van Healthcare Information Solutions (elektronisch gezondheidsrapport, het ORBIS-platform) en de activiteiten op het vlak van Integrated Care in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Brazilië, evenals de Imaging IT-activiteiten voor zover die in deze landen nauw geïntegreerd zijn in de Healthcare Information Solutions-activiteiten.

In Noord-Amerika en alle andere internationale markten zet Agfa HealthCare zijn Imaging IT software business voort die geen deel uitmaakt van de verkoop. Op basis van het geavanceerde Enterprise Imaging-platform en de IMPAX-systemen zal Agfa HealthCare superieure kwaliteit aan zijn Imaging IT-klanten blijven bieden.

“De verkoop van deze activiteiten is een belangrijke stap in ons transformatieproces. Gezien de onzekere economische context kiezen we er op dit moment voor om de opbrengst van de verkoop te gebruiken om de toekomst van onze onderneming veilig te stellen, om de strategieën van onze divisies verder uit te voeren en om langlopende schulden aan te pakken,” zei Pascal Juéry, President en CEO van de Agfa-Gevaert Groep.

Over Agfa-Gevaert

De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie.

Het hoofdkantoor en de moedermaatschappij van de Agfa-Gevaert Groep bevinden zich in Mortsel, België. De grootste productie- en onderzoekscentra zijn gevestigd in België, de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koningrijk, Oostenrijk, China en Brazilië. De Groep is wereldwijd commercieel actief, met eigen verkooporganisaties in meer dan 40 landen. In landen waar het geen eigen verkooporganisaties heeft, wordt de markt bediend door een netwerk van agenten en tussenpersonen. In 2019 boekte de Groep een omzet van 2.239 miljoen euro.

Contact

 Viviane Dictus

Director Corporate Communication

tel. ++32 (0)3/444.7124

fax. ++32 (0)3/444.4485

e-mail: viviane.dictus@agfa.com

Johan Jacobs

Corporate Press Relations Manager
tel. +32 (0)3/444. 8015

fax +32 (0)3/444. 5005

e-mail: johan.jacobs@agfa.com