Agfa verkozen voor de ontwikkeling en levering van stemkaarten in Malta2017-07-27T08:21:25+00:00

Agfa verkozen voor de ontwikkeling en levering van stemkaarten in Malta

Mortsel, Belgium | June 20, 2017 11:00 AM CET

  • Kunststofkaart volwaardige vervanger van traditionele gelamineerde papieren kaarten
  • Strenge beveiligingsfunctie met succes gerealiseerd

Agfa maakt bekend dat het met succes de ontwikkeling en levering van de stemkaarten voor de recente Parlementsverkiezingen in Malta heeft afgerond. De vernieuwende oplossing die Agfa samen met Attard & Co. Imaging aan de Maltese Verkiezingscommissie voorstelde, werd door deze laatste geselecteerd vanwege de voordelen die een synthetische kaart biedt en de beveiligingsfuncties ter voorkoming van fraude.

Agfa’s PETix volwaardige vervanger van gelamineerd papier

Tot voor kort vereiste de productie van stemkaarten in Malta het extra lamineren van de papieren kaarten bedrukt met beveiligingsfuncties en persoonsgegevens. Agfas op polyester gebaseerde PETix PPF-oplossing biedt superieure duurzaamheid en is scheur- en waterbestendig zonder lamineren. Dit voordeel in productie-efficiëntie wordt bovendien aangevuld met de uitzonderlijke drukkwaliteit van PETix PPF waardoor de Maltese stemkaarten voorzien konden worden van meerdere beveiligingsfuncties, ontworpen met behulp van Agfa’s FORTUNA High Security Design software.

“Agfa was vereerd met de toewijzing van het project van de kieskaarten in Malta”, verklaarde Marc Van Damme, VP Marketing en Sales van Agfa Specialty Products. Dat we dit project zelfs binnen de vooruitgeschoven deadline konden opleveren, toont aan dat we met onze uiteenlopende competenties – gaande van filmproductie over de ontwikkeling van beveiligingsfuncties tot drukwerkbeheer – uitstekend geplaatst zijn om met succes tegemoet te komen aan de behoeftes van onze klanten.

Over PETix

Agfa’s PETix productportfolio bevat een reeks bi-axiaal georiënteerde polyesterfilms die gebruikt worden voor toepassingen in de markt van de beveiligde kaarten. Een hoge thermische stabiliteit en mechanische sterkte leveren een duurzaamheid van meer dan 10 jaar en vormen de belangrijkste voordelen naast dimensionele stabiliteit en chemische inertie. Vlotte verwerking tijdens de productie van kaarten met beveiligingsfuncties en een betaalbare kost zijn bijkomende pluspunten.

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep is een wereldwijd leidende speler in beeldvorming- en informatietechnologie met een uitgebreide portfolio van analoge en digitale beeldvormingsystemen en IT-oplossingen, voornamelijk voor de grafische industrie (Agfa Graphics), de sector van de gezondheidszorg (Agfa HealthCare) en ook voor specifieke industriële toepassingen (Agfa Specialty Products). De hoofdzetel van Agfa bevindt zich in Mortsel, België.

De Agfa-Gevaert Groep is wereldwijd commercieel actief via eigen verkooporganisaties in meer dan 40 landen en een netwerk van agenten in 100 bijkomende landen. De Agfa-Gevaert Groep realiseerde in 2016 een omzet van 2.537 miljoen euro.

PETix, Agfa en de Agfa rhombus zijn merken van Agfa-Gevaert N.V., België, of zijn filialen

Werner Vandevelde
Marketing Manager
Septestraat 27
Mortsel - Belgium
Tel nr.: ++32 (0) 3 444 8004
werner.vandevelde@agfa.com
Get in touch link