Agfa en Ferrbatt tekenen overeenkomst voor distributie van films voor zonnepanelen2018-01-25T08:12:06+00:00

Agfa en Ferrbatt tekenen overeenkomst voor distributie van films voor zonnepanelen

Mortsel, België en Bassano del Grappa, Italië | January 25, 2018 9:00 AM CET

  • De toenemende marktvraag naar Agfa’s UNIQOAT backsheet film vraagt om versterking van de verkoopploeg
  • Ruime ervaring maakt Ferrbatt bijzonder geschikt voor bevoorrading en ondersteuning van lokale industrie

Sinds zijn lancering in april 2017 tijdens SNEC, de jaarlijkse zonne-energiebeurs in Shanghai, kent Agfa’s UNIQOAT backsheet een groeiende interesse vanwege de globale fotovoltaïsche zonnepanelenindustrie. Om adequaat tegemoet te komen aan de stijgende marktvraag, heeft Agfa het Italiaanse Ferrbatt Srl aangesteld als exclusieve distributeur voor de regio EMEA.

“Niet alleen de sterke reputatie die Ferrbatt over de voorbije jaren heeft opgebouwd bij fabrikanten van zonnepanelen in de wereld, maar ook zijn diepe kennis van de klantbehoeften op het vlak van levering en service, overtuigden Agfa om met Ferrbatt in zee te gaan.”, stelt Cesar Campos, Business Manager van Agfa’s Business Unit Functional Foils. “Onze beide ondernemingen delen operationele uitmuntendheid en kennis van internationale handel, twee kwaliteiten die onontbeerlijk zijn voor succes in deze bijzonder dynamische omgeving.”

Stefano Ferrante, General Manager van Ferrbatt, voegt hieraan toe: “Wij zijn opgetogen Agfa’s backsheet oplossingen in onze portfolio te mogen opnemen. UNIQOAT’s uitzonderlijke duurzaamheid en bijdrage tot een hoger energierendement betekenen een wezenlijk voordeel voor zowel de fabrikanten als de eigenaars van zonnepanelen. Dit geeft ons een aanzienlijke voorsprong op de concurrentie.”

Over UNIQOAT

De achterzijde van de meeste fotovoltaïsche zonnepanelen bestaat uit een polyester film (backsheet) die elektrisch isoleert en bescherming biedt aan de zonnecellen en andere onderdelen. Terwijl conventionele backsheets zijn opgebouwd uit meerdere gelamineerde films met elk een specifieke functie, bestaat Agfa’s UNIQOAT uit slechts één enkele film. Daarbij draagt UNIQOAT bij tot een verhoogd rendement dankzij zijn hoge reflectiviteit en levert zijn één-laagstructuur een langere levensduur van het paneel omdat er geen gevaar is voor delaminatie. Meer over UNIQOAT vind je op agfa.com/uniqoat.

Over Ferrbatt

Het Italiaanse distributiebedrijf Ferrbatt werd opgericht in 2008 om in te spelen op de toenemende vraag naar grondstoffen en componenten voor de productie van zonnepanelen. Ferrbatt hanteert erg strenge kwaliteitscriteria voor het samenstellen van zijn portfolio zodat zijn klanten zonnepanelen kunnen maken die competitief zijn zowel wat opbrengst als levensduur betreft. Met zijn globale activiteiten heeft de onderneming een sterke reputatie opgebouwd als efficiënte leverancier.

Contact
Stefano Ferrante, General Manager
Largo Perlasca 7, 36061 Bassano del Grappa (VI) Italië
+39 0424 518603 s.ferrante@ferrbatt.com

 Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep ontwikkelt, produceert en verdeelt een uitgebreid portfolio van analoge en digitale beeldvormingssystemen en IT-oplossingen, voornamelijk voor de grafische industrie (Agfa Graphics), de sector van de gezondheidszorg (Agfa HealthCare) en ook voor specifieke industriële toepassingen (Agfa Specialty Products). De hoofdzetel en de moedermaatschappij van de Agfa-Gevaert Groep bevinden zich in Mortsel, België. De Agfa-Gevaert Groep is wereldwijd commercieel actief via eigen verkooporganisaties in meer dan 40 landen en distributeurs in een 100-tal landen. De Agfa-Gevaert Groep realiseerde in 2016 een omzet van 2.537 miljoen euro.

UNIQOAT, Agfa en de Agfa rhombus zijn merken van Agfa-Gevaert N.V., België, of zijn dochtervennootschappen.

Contact
Werner Vandevelde, Marketing Manager
Septestraat 27   2640 Mortsel – België
+32 (0) 3 444 8004         werner.vandevelde@agfa.com

Het Italiaanse Ferrbatt aangesteld als distributeur van Agfa’s UNIQOAT backsheet films voor zonnepanelen.

Get in touch link